Met hypnotherapie ervaar je in een korte tijd dat jouw angst of fobie oplosbaar is.

Een op de vijf mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met angsten zoals hoogtevrees als ze op bovenop een ladder staan of een benauwd gevoel in een vliegtuig. Het centrale thema bij alle angsten en fobieën is controle. 

Bij een op de tien mensen breidt deze angst zich uit tot een fobie. In principe kan iedereen een fobie ontwikkelen maar sommige mensen zijn er gevoeliger voor dan anderen. Vaak ontstaat een fobie na een lange periode van stress, spanning of verdriet. Ook mensen met een burn-out hebben vaak veel last van fobieën. Soms kan een fobie spontaan over gaan, zoals de angst voor spinnen. 

Een fobie gaat niet over door wilskracht. Vaak weten mensen dat hun angst irrationeel is, maar toch gaat het niet over. Het is namelijk jouw innerlijke beleving die de angst veroorzaakt. Als iemand een fobie heeft komt de innerlijke beleving absoluut niet overeen met de werkelijkheid. Doordat er vaak sprake is van schaamte ontstaat er vermijdingsgedrag en dit houdt de fobie in stand en kan op de lange termijn voor verergering zorgen. Een ding is zeker het beperkt je in je functioneren en het beleven van plezier en geluk.

Hypnotherapie zorgt ervoor dat je innerlijke beleving weer overeenkomt met de werkelijkheid waardoor jouw angst of fobie verdwijnt. Dit is een kleine opsomming van de meest voorkomende angsten en fobieën die ik behandel. Staat jouw angst of fobie hier niet tussen? Bel/ Whatsapp 06 28190197 of mail [email protected] wellicht kan ik je toch helpen.

 

 

Pin It on Pinterest